Stödassistent korttidsvistelse och korttidstillsyn - LSS vuxna

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Östra Storgatan är en nystartad verksamhet centralt belägen i Kristianstad. Du ges stor möjlighet till att påverka utformningen av arbetssätt. Inom arbetsgruppen finns en bred kompetens och tillsammans utformar vi strukturer och rutiner för det dagliga arbetet. Det handlar om att tillsammans skapa ett engagerat, stödjande och effektivt team kring varje kund.

Stödassistent är ett stimulerande, utmanande och varierande arbete. Vi söker dig som är strukturerad och ansvarstagande, en lagspelare med förmåga att samarbeta i mindre grupp, flexibel, öppen för förändring och utveckling, med positivt engagemang möter såväl kunder, kollegor som samarbetspartners. Vi erbjuder dig ett viktigt och värdefullt arbete där vi tillsammans gör skillnad varje dag.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Verksamheten ger vuxna med funktionsnedsättning miljöombyte, meningsfull fritid och social träning. Målet är att den enskilde/kunden ska bli så självständig som möjligt. Som stödassistent stödjer och uppmuntrar du den enskilde i aktiviteter i det dagliga livet. Verksamheten ger även avlastning för anhöriga. Kunderna har beslut om korttidsvistelse utanför det egna hemmet och i vissa fall korttidstillsyn för skolungdom enligt LSS.

Utifrån ett vuxenperspektiv arbetar du med värdegrund och kvalitet som främjar kundernas delaktighet, självbestämmande och integritet. Ditt arbetssätt präglas av ett salutogent perspektiv - möjliggöra ett liv som är hanterbart, begripligt och meningsfullt.

Arbetsuppgifterna består främst i att ge våra kunder
- stöd i sin vardag
- utveckling av sina förmågor
- med hjälp av visuellt tydliggörande och alternativ kommunikation ge kunden möjlighet att tolka och förstå sin omgivning.
- aktiviteter som stimulerar till ett meningsfullt liv så att färdigheter utvecklas och skapar förutsättningar för framtiden.
- uppmuntran och stöd utifrån kundens självbestämmande och personliga integritet
- dokumentera händelser och utveckling i riktning mot kundens mål

Arbetstiderna är förlagda dag/kväll/jour samt helg. En tjänst har placering på Östra Storgatan och två tjänster till gruppbostaden Tollarevägen i Arkelstorp.

Du har möjligheter till interna utbildningar som till exempel tydligande pedagogik, lågaffektivt bemötande - studio 3, alternativ och kompletterande kommunikation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, pedagogiskt arbete eller vård- och omsorgsprogrammet med yrkesutgång funktionshinder eller psykiatri alternativt annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med människor som har funktionsnedsättning.

Meriterande utbildning och erfarenhet:
• Motiverande samtal
• Tydliggörande pedagogik
• Salutogent förhållningssätt
• Lågaffektivt bemötande
• Kommunikation och alternativ kommunikation
• Neuropsykiatri
• Social dokumentation
• Socialrätt,
• Evidensbaserad praktik
• Socialt samspel och nätverksteori

Eftersom arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du på ett tydligt sätt kommunicerar på svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har förmågan att skriva tydligt, klart och välstrukturerat och kan anpassa dina texter utifrån den tilltänkta målgruppen. God datorvana och kunskaper i Word, Teams samt kunskaper i Lifecare är meriterande. Körkort är ett krav för tjänsten.

Du har förmågan att följa instruktioner, rutiner, lagstadgade krav och policys. Vi vill gärna att du har förmåga att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati, respekt och att du är prestigelös. Det meriterande om du kan prestera i en pressad miljö och hantera svåra situationer. Vi värdesätter din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt liksom att samarbeta väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
3
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-03-13
Ansök senast
2024-04-07

Kontaktpersoner

Ansökningsinformation

Referensnummer
OMS-2024-59Ansök här

Övrig information

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 29 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?